Veelgestelde vragen

Ontdek de antwoorden op veelgestelde vragen over zonnepanelen, zonne-energie en omvormers. Vergroot uw kennis en maak een geïnformeerde keuze voor uw duurzame energieoplossing.

  • Home
  • Veelgestelde vragen over zonnepanelen
U kunt ook altijd contact opnemen voor deskundig advies

Veelgestelde vragen

Antwoord: Het rendement van zonnepanelen varieert afhankelijk van het type paneel, de locatie en de oriëntatie. Gemiddeld kan een goed geïnstalleerd systeem in Nederland een rendement van ongeveer 85-90% van de nominale capaciteit bereiken.
Antwoord: Het aantal benodigde zonnepanelen hangt af van uw energieverbruik, beschikbare dakoppervlakte en het gewenste percentage van uw energiebehoefte dat u wilt opwekken met zonne-energie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Antwoord: De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van 25-30 jaar en worden doorgaans geleverd met een vermogensgarantie van 25 jaar, waarbij het vermogen na 25 jaar nog minstens 80% van het oorspronkelijke vermogen bedraagt
Antwoord: Een omvormer zet de gelijkstroom (DC) die door zonnepanelen wordt opgewekt om in wisselstroom (AC) die door uw woning of bedrijf kan worden gebruikt. Omvormers zijn een essentieel onderdeel van een zonne-energiesysteem.
Antwoord: Zonnepanelen genereren minder energie bij bewolkt weer en geen energie 's nachts. Op bewolkte dagen kan de energieproductie aanzienlijk lager zijn dan op zonnige dagen. Als u niet genoeg energie opwekt, zal uw energiebedrijf het tekort aanvullen met traditionele energiebronnen.
Antwoord: Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Meestal is een jaarlijkse inspectie voldoende om ervoor te zorgen dat uw systeem optimaal presteert. Reiniging kan nodig zijn in gebieden met veel stof, vogeluitwerpselen of andere vervuilende stoffen. Het wordt aanbevolen om een professional in te schakelen voor reiniging.
Antwoord: Ja, met behulp van een thuisbatterij kunt u de opgewekte zonne-energie opslaan voor later gebruik. Dit kan nuttig zijn tijdens stroomuitval of op momenten met hoge energieprijzen.
Antwoord: Zonnepanelen kunnen de waarde van uw woning verhogen, aangezien energie-efficiëntie en duurzaamheid steeds belangrijker worden voor potentiële kopers. Uit onderzoek blijkt dat woningen met zonnepanelen doorgaans sneller verkopen en tegen hogere prijzen dan vergelijkbare woningen zonder zonnepanelen.

String-omvormers verbinden meerdere zonnepanelen in een reeks en zetten de totale gelijkstroom om in wisselstroom. Micro-omvormers worden op elk paneel geïnstalleerd en zetten de stroom per paneel om. Micro-omvormers presteren beter bij schaduw en ongelijke blootstelling aan zonlicht, maar zijn meestal duurder. De keuze hangt af van uw situatie en budget.
Antwoord: Zonne-energie biedt tal van voordelen voor bedrijven, waaronder lagere energiekosten, een kleiner ecologische voetafdruk, een verbeterd imago op het gebied van duurzaamheid en mogelijk belastingvoordelen. Bovendien kan het investeren in zonne-energie uw bedrijf helpen om onafhankelijker te worden van schommelingen in energieprijzen en het risico op stijgende energiekosten op lange termijn te verminderen.

Duurzaam, betrouwbaar & een scherpe prijs voor zonnepanelen Vindt de oplossing die bij u past!

Bespaar geld, bespaar het milieu!

Zonne-energie maakt energieonafhankelijkheid mogelijk. Heeft u vragen of hulp nodig, neem dan gerust contact op met ons team, of u kunt ons altijd bellen +31 (5)70 756161