The Vertical Amsterdam

The Vertical Amsterdam

Zoset Solar heeft 600+ zonnepanelen geïnstalleerd op The Vertical in Amsterdam, waarbij duurzaamheid en innovatie samenkomen.
The Overview!

The Vertical Amsterdam

Hoofdaannemer: Heijmans N.V.
Installatie:           ZOSET Solar in opdracht van SolarNRG
Locatie:   Amsterdam, Nederland

In onze voortdurende missie om groene energie toegankelijk te maken voor stedelijke leefruimtes, heeft Zoset Solar deelgenomen aan het prestigieuze Amsterdam Vertical project in Sloterdijk, als onderaannemer van SolarNRG en Heijmans. We hebben met trots meer dan 600 zonnepanelen geïnstalleerd op de indrukwekkende 80 meter hoge toren, waarmee we een bijdrage leveren aan het energieneutrale doel van het complex. Dit ambitieuze vastgoedproject, dat bestaat uit 168 woningen, onderstreept de groeiende trend van duurzame ontwikkeling en stedelijke zelfvoorziening.

De zonnepanelen op het dak van VERTICAL spelen een essentiële rol in het streven naar duurzaamheid en energie-efficiëntie. Deze panelen zijn strategisch geplaatst om zonne-energie op te vangen en om te zetten in elektriciteit. Samen met windturbines op het dak dragen ze bij aan de opwekking van schone energie voor het gebouw.

Door gebruik te maken van deze zonnepanelen kan VERTICAL een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit zelf produceren, waardoor de afhankelijkheid van het conventionele elektriciteitsnet wordt verminderd. Het overschot aan opgewekte energie kan worden opgeslagen in accu’s, die niet alleen dienen als energieopslag voor tijden van piekvraag, maar ook kunnen worden gebruikt om elektrische voertuigen op te laden. Bovendien voorzien de zonnepanelen de algemene ruimtes van het gebouw van duurzame energie.

De combinatie van zonnepanelen en windturbines op het dak van VERTICAL benadrukt het streven naar een zelfvoorzienend energiesysteem. Het maximaliseren van hernieuwbare energieopwekking draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en draagt bij aan een schonere en groenere leefomgeving voor de bewoners van VERTICAL.

Het gebruik van zonnepanelen in combinatie met andere duurzame energiebronnen op het dak van VERTICAL illustreert het innovatieve karakter van het project en zet een nieuwe standaard voor duurzaam bouwen en wonen in de stad.

De cijfers van The Vertical

Cijfers van het project

De zonnepanelen van Amsterdam VERTICAL zijn indrukwekkend in termen van aantal, vermogen en technische specificaties. Hier zijn de gegevens in cijfers:

  • Fabrikant zonnepanelen: SunPower, type Maxeon 3
  • Aantal zonnepanelen: 618 stuks
  • Vermogen per zonnepaneel: 395 wattpiek
  • Totaalvermogen van alle zonnepanelen: 244,1 kilowattpiek
  • Montagesysteem: Buiting Staalbouw
  • Omvormers: Power Optimizers van Solar Edge
  • Installateurs: ZOSET Solar in opdracht van SolarNRG

Met deze indrukwekkende zonnepaneleninstallatie en het toekomstige energieopslagsysteem toont Amsterdam VERTICAL een sterke inzet voor duurzaamheid en groene energieopwekking.

Zonnepanelen

618 stuks

Merk

SunPower

Opwekking

244.000Kwh

Accu’s

60Kwh

Merk Accu

LG Chem